• Projecten

HOF VAN ASSISI

Locatie: Wolder, Maastricht
Oplevering:
 2021
Omvang: 39 appartementen

In het hart van Wolder, aan de Medoclaan, staat een nieuwbouwcomplex met 39 woningen voor een brede doelgroep. Zowel jongeren als ouderen zijn welkom met én zonder zorgvraag.

Hof van Assisi bestaat uit vier verschillende woningtypen die variëren van 61 tot 82 m². Alle woningen hebben een heerlijke buitenruimte, één of twee slaapkamers en een ruime badkamer. Ook is er een inpandige berging aanwezig grenzend aan de woning.

Duurzaamheid en een hechte gemeenschap zijn belangrijke uitgangspunten in dit woonconcept om waarde toe te voegen aan de leef- en woonkwaliteit. Dit wordt mogelijk gemaakt door het toepassen van vier belangrijke pijlers: buren+, duurzaamheid+, mobiliteit+ en zorg+.

De locatie kenmerkt zich door mooie vergezichten over het droogdal en close-ups van de nabijgelegen kerk.

TINY HOUSES

Locatie: Malden, Heumen
Oplevering:
2019
Omvang: 18 woonunits

In Malden zijn er 18 tiny houses “Heijmans One” gebouwd. Deze woningen zijn vrij geplaatst aan een midden corridor. De woningen zijn optimaal georiënteerd voor een maximale opbrengst van de zonnepanelen. Duurzaamheid is een belangrijk aspect: Er is gekozen voor de Heijmans Overdrive versie. Hierdoor is de woning beter geïsoleerd en genieten de bewoners van allerlei extra’s.

De woningen zijn gericht op eenpersoonshuishoudens van 20 t/m 35 jaar die woonachtig zijn in de omgeving van Malden. Ook hier staat de community voorop. Er is een gezamenlijke tuin waar men kan tuinieren en bijeenkomen. Verder staat er een deelauto op het terrein waar bewoners gebruik van kunnen maken.

ECOLOGISCHE WONINGEN

Locatie: Malden, Heumen
Oplevering:
2015
Omvang: 20 woningen

In Malden, op een steenworp afstand van Nijmegen, zijn twintig duurzaam gebouwde huurwoningen met een gemeenschappelijk terrein aan de Droogsestraat gerealiseerd.

Er zijn in totaal 6 verschillende woningtypes in uiteenlopende prijsklassen en voor verschillende samengestelde huishoudens. Een duurzaam aspect binnen dit project is dat de woningen voorzien zijn van groendaken.